Elina Sundström
Yoga World
Resa i YogaYogafilosofiska funderingar

Ser fram emot att lära känna er!

Hej!

Jag som precis är till att börja blogga för er har en smula prestationsångest inför de första orden. Det sägs att första intrycket uppfattas fort och är svårt att ändra om. Inte heller kan jag styra intrycket så mycket en kanske tror – alla uppfattar vi varandra olika, beroende på tidigare erfarenheter, preferenser och “glasögon att se på världen genom”. Jag kan bara styra vad det är jag vill förmedla, alltså mina intentioner, sedan hur det mottas – är ju givetvis upp till mottagaren.

Om jag nu ska försöka ge mig på att beskriva mig själv lite grann. Elina Sundström heter jag och är frilansjournalist, författare, föreläsare och yogalärare. Jag bor i Sala, en liten mysig stad som har mycket skog vilket är bra eftersom jag gillar träd. (Trädets position kan även vara min favorit i yogasammanhang, den är dessutom fin att måla symbolik kring). Därtill är friluftsliv och vackra vyer något som gör mig riktigt levande, och jag dansar ofta några steg här och var på mina skogspromenader med bra låtar i lurarna när jag tror att ingen ser.

I mitt kök har jag många tesorter, och samtal med goda vänner över en kopp te kan vara bland det bästa som finns. Jag fascineras av människors livsberättelser och ser en magi i närvarande möten och i den särskilda stämning som uppstår i och efter yogaklasser – med deltagare från tonår till 70 plus. Jag tillbringar gärna tid i stall med hästar, katter, hundar och tycker att det är något befriande i att mocka skit eftersom man ser så tydligt när det är klart. Jag blir lätt berörd av ord, musik och vänlighet och jag boxas (med pads) samt vrider ansiktet i grimaser när jag försöker lyfta tyngre vikter. Med andra ord gillar jag  kontraster. Mellan stimulans och stillhet, samtal och tystnad, möten och ensamhet, resor och rötter. I spännvidden finns balansen.

Min intention med den här bloggen är att dela både inspirerande, vackra, härliga delar och utmanande svåra ämnen i människors livsberättelser med yogan som grundstomme. Jag tror att det finns kraft i berättandet och delandet av inre resor, som ger nya insikter och reflektioner, lärdomar och perspektiv, stöd, tröst och motivation. Vi kan lättare förstå – eller i alla fall utforska – oss själva, andra och den helhet och medvetenhet som yogan försöker beskriva.
Jag kommer inte att försöka ge mig på några predikningar om att “så här är det”, “så här bör man leva” eller “gör så här”, dels för att jag inte kan och knappast har alla svar – ens alla frågor, dels för att det finns så många olika sätt att se på livet och det är olika för olika personer, i olika situationer. Men vi kan inspireras av andras vägar i livet, och därifrån välja hur vi själva vill agera i given situation, det är det fina med delandet. Färdiga blir vi nog aldrig, vad nu färdig innebär – livet är ju alltid en process, en resa. Det är den största tjusningen, och största utmaningen, med livet självt.
Därför har jag döpt den här bloggen till resa i yoga. Bloggens restema kopplas även till att jag står inför långa geografiska resor – då jag i mars och april yogar och reser i Nepal och på Bali. Du får gärna interagera, dela tips och tankar. Jag vill gärna lära känna dig som läsare
Vad inspireras du av? Vad vill du läsa om? Vem vill du möta? Jag ser fram emot att börja den här resan ihop.

Annons
Annons

5 kommentarer

  1. Som nybliven yogainstruktör och innehavare av Asadas Yoga så ska det bli riktigt kul och spännande att följa dig. 🙂 Du kommer fixa detta galant. Kram

  2. Heeej Elina!

    hittade precis din blogg och känner igen mig i mkt, ditt sätt och dina erfarenheter. jättehärligt 😀 Jag var på Bali förra året och längtar verkligen tillbaka när jag får se och läsa om din resa här. missade en del spännande märkte jag ;/ fortsätt skriv och inspirera! stor kramasté, Elin

    1. Å stort stort tack Elin, du anar inte hur mycket dessa värmande uppmuntrande ord betyder, det gör att jag känner att det är meningsfullt att dela ord och bild. Stor kram till dig! /Elina nu på kortvisit på Gili innan jag åker tillbaka till Bali.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.