Elina Sundström
Yoga World
Bali-Lombok-GiliResa i YogaYogaresor och event

Bali Spirit festival med videoinspiration

Hej!

På festivaler som Bali Spirit Festival kan man få gå på pass för världskända lärare. Jag var där i går och min upplevelse var mycket flow, tacksamhet, närvaro, glädje och fridfullhet. En magisk stämning skapad av otroliga lärare och alla deltagare. Men stämningen upplevs ju inuti – så jag får väl tacka mig själv för hängivet deltagande i passen och ha möjlighet att öppna upp, och in. En fantastisk dag tyvärr jag bara kunde vara med på en av de fem, men välfylld med kunskap och inspiration. Ni får lite glimtar av det här.

20160330_104712-800x450 20160330_112849-800x450 20160330_112901-600x1067 20160330_162004-800x450 20160330_172743-600x1067 20160330_155826-800x450 20160330_095426-600x1067

Jag är lite olika i hur social jag vill vara i sammanhang som yogafestival, retreat eller resor på egen hand i främmande städer. Ibland lära känna folk, ofta gillar jag att bara gå runt och smaka på stämningen och ta in men inte behöva prata. Men uppkommer ett trevligt samtal är det härligt.

Efter Jacopos pass (se nedan) kunde jag inte låta bli att säga till en strålande kvinna intill mig att “I like your style!” – Kläderna, smyckena, lockigt coolt stort hår och hade en genuinit fin utstrålning i ögon och hållning som det är svårt att sätta ord på, men somliga människor lyser bara inifrån och ut. Herre jösses om man kunde se ut så som hon! Och det blev hon glad att höra. Vi kom att prata en stund. Hon har egna retreats i Costa Rica (ett land som står på min vill hemskt gärna uppleva-lista), men är från Californien och var precis lika vänlig och varm som hon gav intryck av i sin utstrålning.

Jag träffade också härliga Dror, som var på yogaretreatet jag volontärade på i nyår, och det var fint att få en pratstund med honom. Även han är en person som strålar inifrån och ut, en vänlig och omtänksam, inspirerande människa som sålde in en till upplevelse till min att göra-innan-jag dör lista: Retreat eller utbildning för Gwyn Williams, läraren jag gick ett pass för på festivalen och som Dror assisterade. Ett pass med mix av yin-yang yoga med en del övningar i par och zentai shiatsu-massage på slutet – en form Williams skapat och finns att läsa om här.

Jag gick även på en workshop med namnet explore and uderstand alignment för Sam Weinstein, som studerat för självaste B.K.S Iyengar under flera år. Iyengaryogan är mestadels känd för fokuseringen på body alignment i asanas (hur kroppsdelarna samspelar ergonomiskt korrekt i positionera) där olika redskap kan tas till hjälp anpassat för individes kropp. Några bilder ser ni här, men Sam gav varnande exempel på oerfarna yogalärare som assisterar elever till skador eller fel teknik. Gör aldrig något du inte är hundra procent säker på och för att assistera behöver du verkligen veta vad du gör och varför. Till exempel i kungsduvan på första bilden (Eka Pada Rajakapotasana) handlar det mer om att öppna upp bröstkorgen och förlänga uppåt-bakåt än att kollapsa i ländryggen och då komprimera kotorna, något som är vanligt förekommande. Iyengar själv lärde att övningen kräver lång förberedelse för höftöppning, skuldror och bröstöppning och inte ska göras före man är redo (läs här)

20160330_142014-800x450 20160330_143925_001-800x450 20160330_143956-800x450

Och ett störtskönt kalari yoga water flow-pass med Amanda Koh (typ vinyasa med lite ninjastyle på en del rörelser som avslutades med yin kan man säga. Eller så säger man det lite finare son i presentationen av passet:

Kalari yoga is a rhythmic yoga flow that pulsates with the energy of the sacred circle. It is as gentle as it is strong, as calming as it is energizing, and as uplifting as it is grounding. Kalari is not just an Indian martial arts practice, of which you will find elements in the flow, the focus of Kalari yoga is on savouring the journey, finding groundedness in flight, and stillness in flow. Kalari Yoga Water Flow is soothing and calming with sweeping motions.

Och så Jacopo Ceccarelli – grundaren av Anukalana yoga, en härligt flödande, mjuk yogaform som jag blev förälskad i under Barcelona Yoga Conference i somras och nu blev så glad att kunna gå på ett pass igen. Jag passade på att fråga om Jocopo skulle vilja bjuda Yoga Worlds läsare på en presentation av hans yogaform och visa en sekvens. Lyssna, se och framför allt – känn in.

Annons
Annons

2 kommentarer

  1. Ser superhärligt ut! Och jag är likadan som dig på yogaresor, retreats, reser själv mm – ibland vill man prata och det är härligt när någon inbjuder till samtal men mest vill man bara gå runt och ta in känslan… Kram

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.