Elina Sundström
Yoga World

Hej hej hej,

och jättefail! Hehe jag ante det när jag skrev frågor omfattande nog för en novell i inlägget förut, att Elina nu har du begått bloggmässigt självmord, men jag ville i alla fall testa.

Så. I stället ska jag göra mig ett nytt försök att lära länna er läsare – nu i form av era inspirationstips på yogalärare som betyder/betytt mycket för dig. Antingen blir det ett nytt självmord och två försök = inse misstaget, eller så går det hem. Så:

Vilken yogalärare skulle du vilja uppmärksamma – och varför?

IMG_20160330_175929-800x800

Jag berättade i går om några härliga yogalärare på Bali Spirit Festival, och under åren har jag på pass för flera underbart bra lärare

– en del är härliga på att skapa en lugn trygg vänlig stämning,

– en del som ger aha-upplevelser av hur asanas ska utföras så att jag går helt annan kontakt i kroppen,

– några som kommer med insiktsfulla tankar om filosofi och förhållningssätt,

– en del kan boosta och skapa hög energi i rummet med mycket glädje,

– somliga har satt ihop fantastiskt flödande pass och leder dem på rytmiskt vis,

– andra lugna yin-eller restorative med omvårdande mjukhet,

– eller spelar magisk musik eller läser dikter som berör, etcerta.

Alla av dem jag inspireras extra av utstrålar något fint och har personligheter som ihop med passet i sig skapar magi. Öppnar nya vägar.

20160330_064507-600x1067

Mest av allt vill jag sända tacksamhet till de lokala yogalärarna som gjort det möjligt för mig att lära känna yoga (Annilie Pettersson) och fortsätta yoga i grupp när jag återvände till småstan (Eva Törnblom). Det är fantastiskt givande att få gå för stora namn i stora sammanhang, men de vardagliga vanorna är det som gör verklig förvandling i livet i längden – vare sig det handlar om eget praktiserande eller en yogagrupp. De här lärarna som i föreningsform ägnat mycket tid för lite betalt att sprida yogan till människor på hemmaplan i skilda åldrar och bakgrunder, har stort hjärta för vad de gjorde/gör. Det är vackert att ha ett sammanhang med god energi att återkomma till. Kanske nödvändigtvis inte känna varandra, men dela en kväll i veckan ihop och följas åt.

Ja, ni förstår. Nu, er tur. En lokal lärare, nationell eller internationell spelar ingen roll. Vilken lärare vill du uppmärksamma – och varför?

Annons
Annons
Tags : yogalärare

2 kommentarer

  1. Får man bara välja en?!? Okej, Linda Wikström på Veda i Växjö. För att hon i mitt tycke lyckas med det som inte ens übergurusarna klarar – få ashtanga att kännas nytt varje gång, trots att de där serierna alltid är desamma.

    1. Oh det har du rätt i jag hade kunnat skriva flera också ?
      Wow det där lät spännande! Kunna få ashtanga att kännas nytt varje gång, hur lyckas människan! Stort tack!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.