Elina Sundström
Yoga World

När man lever sitt ikigai (se nedan – och som kan vara olika vid olika tidpunkter i livet) tror jag att vi både gör gott och mår gott. Inte hela tiden – livet behöver inte bli enkelt eller smärtfritt – somliga uppgifter kan kräva mycket av oss, men om det upplevs meningsfullt är det värt det. Livsglödens motpol är meningslösheten.

Jag ska snart vandra uppför ett berg i Himalaya. Där finns en utstakad led och en erfaren guide. Man kan inte hoppa direkt upp. Man behöver ta steg för steg och det krävs en del förberedelse. Jag vet hur det ser ut där uppe för jag har varit där förr. Jag känner guiden, stigarna och vet hur lång tid det kommer att ta.

I våra liv vet vi inte alltid riktigt vilket berg vi är på väg att bestiga. Vi har en del guider i form av medmänniskor, men ingen har varit på vår topp. Vad är det jag ska göra där, och går jag åt rätt håll? Allt det har handlat om att hitta till ikigai och försöka leva efter det. Eller – gå din stig, följa sitt syfte. Det kan vara värt att lägga en del vikt vid, eftersom det ytterst handlar om vad vi vill ägna stora delar av våra liv åt – och varför. Sedan är det upp till oss att skapa det, och det är en helt annan historia.

Fundera kring vad som är ditt ikigai – och hur det ser ut att leva då.

 

12107867_10153773286275815_427369768528407835_n-800x777

Annons
Annons

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.