Elina Sundström
Yoga World
Resa i Yoga

Värderingar och vägval

Hej där hemma – eller på resande fot. På nyår lade jag upp en nyårsmeditation med frågor att besvara. Mina publika svar ser ni här nedan – privata tillägg hålls utanför offentligheten, men först, Rebeckas var på värderingsfrågan. Jag har fått tillåtelse att dela dessa fina tankar om grundstommar att fatta beslut på. Kopierar rakt in i mitt svar!

“I harmoni med naturen och omtanke för andra, värna om mig själv, mitt inre, min kropp och välkomna glädje och skratt med öppen famn.”

20170115_141226-1508x848

Vad är du tacksam för år 2016?

– Vilka motgångar har du gått igenom att släppa taget om?

Flera, som gett värdefulla lärdomar, och varit påfrestande. För lite plats för att beskriva här. Men dels inombords med preatationsångest, tvivel och enorm självkritik, dels i relation med andra – dessa har tagit hårdast. Dels ett jobb jag frilansat för under en längre tid som avbröts på ett tråkigt vis. Vi (jag, vd:n, chefredaktören) hade kommit överens om jobb jag skulle göra när jag kom hem från resan i våras och så kom en ny t.f. chefredaktör in och gav bort alla uppdrag till en annan frilans. Mycket runt denna händelse blev jobbig, då det varit en plats jag trivts gott på och som ändrats om drastiskt. Kastades ut i frågetecken om vad som skulle hända nu.

– Vad har du haft för glädjeämnen och fina minnen? 

Så många! Resorna, intervjuer, yogafestivaler, tid med vänner, träningsstunder på Gymmix i Sala, tid i stallet, långa fikor.

– Vad önskar du dig för 2017? (Upplev att du redan är där)

Frid, glädje, känsla av meningsfullhet och riktning mot något gott. Att resan jag är på fortsätter vara givande, fin och härlig. Och att det som kommer ske när jag kommer hem blit gott och känns rätt – vare sig det blir mer av fast jobb eller ytterligare resor. Jobbmässigt att projekten jag har går bra och relationsmässigt att ha gott om tid med nära och kära.

– Vilka steg kan du ta för att öka möjligheterna att nå din önskan? Vad hade en förebild till dig gjort?

Förrbilden hade nog satt upp lite mer konkreta smarta (som i S – specifikt M – mätbart A – R – realistiskr T – tidsbegränsat) mål 😉

Men tja vad kan jag göra för frid, glädje och meningsfullhet – meditera, ge mig själv de förutsättningar jag behöver i form av att umgås med bra människor, lyssna till mina behov, inte tro på allt jag tänker, släppa tag om tankar och känslor, gå i riktning mot det som i hjärtat känns rätt, våga även när jag är rädd, påminna mig om vad som är viktigt för mig och inte låta självtvivel och ångest ta över min glädje, fortsätta skapa, vara i naturen, träna, lyssna på bra musik, tacka ja till det jag vill och nej till det som inte känns bra, söka mig till sammanhang jag tror är gynnande och ifrån motsatsen. Visualisera, tackssmhets-guldkornssamla.

20170115_141615-848x1508

– Vilka värderingar vill du leva efter under året som kommer?

Rebeckas! Se ovan. Och så brukar jag ofta tänka “vägled mig att fatta det högre bästas beslut”. Vem jag ber till eller vad inmebörden v detta är, ligger utanför min förmåga. Men det handlar om att försöka göra de beslut för helhetens bästa. Pretentiöst kanske, men bra att lyfta perspektivet. Helhetens bästa gäller ju även mig, jag måste göra bra saker för mig för att göra gott för andra. Ibland är helhetens bästa något som just i stunden är jobbigt eller svårt, men med den intentionen gör jag det ändå. Kanske kan återkomma till denna punkt vid tillfälle då det är för omfattande för det här inlägget.

– Se framför dig några händelser som är inplanerade under 2017 – vad väntar dig?

Jag har fram till ett par veckor efter resan inplanerat – därefter lösa planer. Jag hoppas resan och jobben denna resa medför blir givande och bra. Och att föreläsningen i april går bra – att deltagarna känner att de får ut något värdefullt och att det blir givande samtal.

– Vad vill du börja med, hålla kvar vid och sluta med för vanor i året som kommer?

Finns mycket! Avgränsar mig till en per punkt:

Börja: Dansa och våga ett steg på en dröm…

Hålla kvar: Meditera och hålla fokus på värderingar – beslut försöker jag fatta utifrån dem så gott det går

Sluta: Oro och överhård skamfylld självkritik (I wish).

20170119_154441-1508x848

Må gott

Elina

 

Annons
Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.