Elina Sundström
Yoga World
Resa i Yoga

Att inte resa runt

Och så nu.
Min säng.
Tystnaden.
Som jag längtat.
Men nästa steg,
När jag inte längre reser runt
Utan har min bas
Vad är drivkraften fram?
När det inte längre är som det en gång var, vill jag åt samma håll?

Jag vill bosätta mig i ett sommartorp.
Vara kvar där i månad efter månad.
Vänner på fika.
Spinnande katt.
Stillheten.
Skogspromenad.
Hängmatta inomhus.
Kamin.
Men det livet är för pensionen.
Så vad gör jag nu?
Borde jag bli något “på riktigt”.

20 bokidéer, än fler reportageförslag, utbildningsområden jag vill förstärka – så som att erbjuda skolmaterial till hälsa och idrott och medborgarskap till SO-ämnet.
Jag som sagt att aldrig mer en bok.
Tänk att få skriva dem ifrån torpet med katten.
Är jag inte klok!
Fler resor och vandringar, emellanåt.
I bakhuvudet dunkar orden hela tiden: Man måste ha ett riktigt jobb, inte resa runt utan bestämma sig – och se, samhället går runt på skattepengar och lojala arbetare.
Jag ligger på soffan med jetlaggad hjärna och undrar om jag fuskar livet. Som om det fanns ett facit och jag skrev mina egna svar.

Annons
Annons

7 kommentarer

  1. Vad är då ett riktigt jobb…?
    Att arbeta med det du brinner för, gör dig till en god medmänniska. Vilket värderas högre än att styra hela kungariket. Följ ditt hjärta så reder det sig. Det är en ny dag imorgon också.

  2. Det är en jobbig tid det där mellan barnbidrag och pension, brukar min pappa säga. Men det är ok att inte vara som Svensson. Man jobbar för ett större syfte men inte nödvändigtvis för staten. Jag blir jätte glad att läsa det du skriver och jag ber att du ska få finna friden vart du dig än i världen vänder. <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.