Elina Sundström
Yoga World
Resa i Yoga

“Jag är redo att pröva mina vingar och flyga nu”

Den här texten här nedan är skriven av min kusin. Jag gav henne en kärleksförklaring i inlägget Hon ritar visst fint – ständig soldat och jag kan ge henne en kärleksförklaring alla dagar i veckan. Hon betyder liv! Den här fyra år yngre, otroligt visa kvinnan har varit med om allt för mycket i livet och vi har pratat om många av dessa sår genom åren, men det är också en av de personer jag kan skratta som mest ihop med och riktigt knasa loss. Hon har skrivit flera texter med tema själsligt läkande som jag fått äran att läsa, och jag är inte partisk som kusin – hon har talang. Denna kvinna kan måla med ord både poetiskt vackert, ibland slag-i-maggropen-starkt, och hon har insikter som levereras så direkt in i hjärtat. Det här är en av hennes senaste texter, och den har jag fått möjlighet att dela till er. Fotot här ovan är också taget av henne – fint!

Kära sociala fobi
Vi har känt varandra länge nu. Du klev in i mitt liv i samma veva som min pappa lämnade livet. Jag har alltid avskytt dig för alla begränsningar och all ångest du har placerat i vartenda hörn, vart jag än vände mig så stod du där och lyste med din närvaro. Jag kände dig i hela kroppen, konstant. Du var alltid där.

Du var alltid där, redo att stoppa mig från att göra allt det jag så gärna ville men rädslan tog över. Du var alltid där och gav mig en ordentlig dos med ångest varje gång jag så mycket som tänkte tanken på att ta mig ut och leva lite, drömma lite, älska lite, våga lite. Du hängde över mig, klängde och drog i mig som den demon du verkligen var.

Men jag inser nu att du inte bara gjort mig ont, inte bara begränsat mitt liv till en minimal bubbla bara jag med möda fått plats i. Jag inser nu att du även stoppat mig från att göra sådant som skulle skadat mig. Du var som allra starkast när jag kände sug efter att ta mig ut och ägna mig åt självdestruktiva handlingar, när jag ville hitta sådant som skulle förgöra mig. Då var du där och stoppade mig, begränsade mig. Utan dig hade jag nog skadat mig själv bra mycket mer än redan gjort. Jag skulle inte haft några gränser för vad jag skulle kunnat gjort mot mig själv i syftet att straffa, skada, förgöra. Jag var så arg på dig för att du satte upp dessa hinder, jag var så arg när jag inte ens klarade av släppa gränserna och förgöra mig själv. Men idag är jag lättad, för jag vet att jag hade varit kapabel till precis vad som helst för att göda självhatet, straffa mig själv, skada mig själv, om det inte vore för att du alltid fanns där och stoppade mig. Jag skulle gjort allt för att få sluppit dig från första början, för du har tagit så mycket mer än du givit. Men jag ser nyanserna nu.

Jag vet att det inte alls var längesedan du fortfarande behövde stoppa mig från det självdestruktiva, jag vet det. Men jag läker nu, för första gången i mitt liv så läker jag. Jag vet att du gärna klamrar dig fast lite för hårt, lite för mycket, lite för länge. Men jag behöver inte dig längre, jag behöver mig själv nu. Bara mig själv, utan dig. För jag tror att jag klarar mig nu, jag tror att ditt jobb är färdigt. Jag vill inte ha dig i mitt liv längre, och det är dags för mig att få leva nu. Så kära sociala fobi, det är dags att ta farväl. Jag vet att du kommer att smyga omkring och hålla dig fast ett tag till, vissa dagar mer än andra, du har ju trots att vant dig vid att sitta ihop med mig. Jag vill pröva mina vingar nu och flyga, leva, skratta, gråta, känna, uppleva, bara vara jag. Jag vill pröva på livet, smaka på livet, känna, för första gången någonsin. Så vi måste bryta upp. Säga hejdå. Du får gå nu, hejdå.

16730196_10212141909611230_7227865579684957243_n
Anicia Sundström

Annons
Annons

3 kommentarer

  1. Så fantastiskt klokt, uppriktigt och modigt skrivit. Du är jätteduktig på att formulera dig Anicia. Önskar dig allt gott! Kram Annika

    1. Underhärligt, vilket underhärligt ord! <3 Mer kärleksförklaringar åt de vi håller kära! Ja, visst skriver hon fantastiskt, jag är sjukt stolt att hon är min kusse! <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.