Elina Sundström
Yoga World
Okategoriserade

Föränderlig löptur

Jag har haft en “dröm” i många år. Det handlar om att bli en sån där som tycker att det är skönt att “dra ut och springa nån mil”. Smått irriterad över alla runkeeper-uppdateringar eller vad det heter, hur överlever ni? Men jag har inte precis arbetat aktivt för att nå min så kallade dröm. Nån sporadisk löptur (läs kort zen-jogg med inslag av snabbare tempo tätt följt av akut andningsnöd). Att gå i sex timmar upp för ett berg, javisst, boxas 75 minuter – yey!, cirkelpass en timme och grimasera med vikter på en skivstång ja tack, till och med burpees har föredragits framför att springa.

Men så, dopad av midsommarmat, glass och jordgubbar svidade jag om från dress till träningskläder, tog mig runt en halvmil och gick sedan hem förvissad om att det är bra att inte ta i för mycket på en gång.

Sen gjorde jag om samma sak i dag: “kolhydratuppladdade” på sportspråk (glass på midsommarspråk) och kom på idén att en mil i kuperad terräng skulle vara lagom i dag (aldrig hänt förr). Metoden skulle vara att andas duktigt och inte fråga tankarna hur jag mår, utan kroppen. Helst inte tänka, utan bara springa förträffligt sakta och se på träden och höra vinden. Sånt fridfullt.

Det gick ofta bra att vila tankarna, ännu oftare fanns det så att säga “förbättringspotential”. Några gånger gick det inte alls. Tankarna sa till exempel “Flytta på dig **** backe du står i vägen för min livslust” följt av hurtigt “backar ger starka ben heja heja” vidare till “käften jag får gå det är faktiskt ingen tävling” via “andaaaaaaas andaaaaas andaaaaas” över till “jag hatar att springa” och så kom jag upp för backen. När jag hämtat andan tyckte att jag det där var ju lätt, jag orkar ju huuuur mycket som helst. Sen var nedförsbacken över… Och det kom en ny uppförsbacke. Och så sträckor av vilande tankar. I en återkommande följd.

Det tjatas ju om att “allt är föränderligt” i yogan. Det stämmer sannerligen i kuperad joggingrunda.

Utvärdering av mer än en mils “meditativ” långsam jogging: Härligt, drygt, aldrig mer, helt fantastiskt! (Beroende på när du frågar).

End of jätteintressant story tell (?).
Ha de!

(Bilden är då alltså inte från löpturen utan midsommarklädseln nån timma innan ;))

Annons
Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.