Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Annons
Annons
Yogafilosofiska funderingar

Rannsakan och självmedkänsla

Rannsakan lutande mot sten.
Sortering överblickande träd.
Nödvändigt varje dag.

Så mycket lättare det hade varit att skylla ifrån sig på alla andra. Att inte bry sig. Att bara tänka på mig. Men jag vill inte leva så.
Jag behöver försöka tänka efter före under och efter – hur blev det här för mig och andra.
Hur vill jag gå vidare.
Förlåta när det blev fel.
Rätta till om det går.
Lära. Gå vidare.

Kanske var det inget fel, utan bara mina höga krav på mig. Kanske lovade jag för mycket. Kanske var jag mänsklig.
Vad det nu kan vara.
Och med självomtanke samtidigt.
Det kan vara svårt med det sistnämnda. Vänlighet, minska skam, lära, men inte med piskande självkritik.
Att ta ansvar – men inte ta över någon annans.
Att ta hand om mig. Och vara en god medmänniska.
Någon att lita på. Men inte suga in allas behov och slå knut på mig själv.

Jag har skrivit en intervju med Agneta Lagercrantz till Amelia, om självmedkänsla. Den kommer ut nu i september. Älskar hennes böcker. Kanske extra mycket för att jag så ofta rannsakat med piska i stället för självmedkänsla. Skammat över minsta lilla. Tänkt att jag är hemsk för något andra knappt brytt sig om. Misstag lever kvar i flera år, fast jag lättare kan släppa andras felsteg mot mig och inte på långa vägar skulle döma andra som mig.

Rannsakan och sortering är bra. Att ta sig tid att tänka igenom. Ta ansvar och inte skylla ifrån sig.
Men också värme, kärlek, mjukhet mot sig själv. Lära och släppa. Tillåta sig själv att vara sig själv.

Ha en fin dag ?
/Elina

Annons

Populärt från Yogaworld.se

2 kommentarer

  1. Så fint beskrivet Elina! Jag kan tänka mig att det är en fantastisk artikel. Älskade den boken själv <3 Den gav mig ett uppvaknande och satte fingret på hur medberoendet hade överhanden i mitt liv. Då kunde jag ta tag i det och börja sätta mig själv först i alla lägen. En sådan frihet. Tack för din ärlighet och genuinitet!

Lämna en kommentar

Annons
Annons