Elina Sundström
Yoga World
Okategoriserade

Internationella dagen för lärare

På torsdag är det internationella dagen för lärare. Det saknas över 50 000 lärare i Sverige. Jag begav mig till en skola för att prata med elever om hur en bra lärare ska vara och lärare om det bästa med yrket, utmaningar och hur man kan locka fler till yrket.

Helt enkelt en suveränt intressant intervju. Det kan ni ju se ? Lärare som älskar sitt yrke!

Bilden, den visar hur man kan jobba kreativt och hitta motivation till skrivande genom att utgå från skojiga motiv.

Jag behövde inte göra så mycket i går. Elle och Maria pratade på och arrangerade sig själva i fotona, idéer har de nämligen gott om. Underbart! (Texten kan ni läsa här)

Känner du en lärare? Fira henom i övermorgon. Det är inte alla länder som har utbildade lärare och gratis skola – värt en stor tacksamhet. Lärarna gör ett fantastiskt jobb med att både planera bra lektioner och undervisa, se varje individ och hjälpa till vid olika behov, hålla ordning, rycka im vid konfthantering, kommunicera med föräldrar. All respekt till er som jobbar i skolan. Och som Elle och Maria säger är det världens bästa jobb. De har så kul ihop och med barnen och menar att alla barn i grunden vill lära sig – det är deras uppgift att hitta nycklarna för hur de ska nå fram. En utmaning – och det som gör jobbet meningsfullt och givande.

Tack alla lärare i mitt liv. Det finns många!
Och när vi ändå pratar lärare räknar jag in även andra lärare, utanför skolan.
Men allra särskilt får Ewa Dahlén ett stort tack i dag: gymnasielärare i matte och religion, mentor för min klass och som betydde mycket för mig personligen och som var pedagogisk med stort engagemang.
Vem vill du tacka extra?

Ha en fin dag
Elina

Annons
Annons

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.