Elina Sundström
Yoga World
Okategoriserade

Inspirationskick med fredstema

Gammalt hus och elektronisk sladd. Fenomenalt fin kursplats – Tollare folkhögskola
(Ickevåldstränarträff, med Kristna Fredsrörelsen, krf. Jag utbildade mig till ickevåldstränare 2013, med resa till Israel och Palestina bland annat. Så viktigt, önskar att detta fanns i skolämnet, om civilkurage, våldsstrukturer, ickevåldsmetoder mot fysiskt, psykiskt och strukturellt våld/orättvisor och att träna för fred, inte bara för krig! Namnet antyder kristenhet, men jag har ingen religiös tillhörighet och det är inte heller något måste, utan organisationen är öppen för alla. Krf har en kristen grund, med kristna värderingar, men det är inget kristet missionerande eller något som egentligen märks på träffarna – man jobbar humanitärt!)

Jag lever på inspirations- och meningsfullhetsenergi nu! Från härliga människor, vacker miljö, mumsig mat och den fenomenala kombinationen fredsarbeteinfo som ger hopp, givande ickevåldsträning och knasiga samtal med mycket skratt och gå-igång-på-livet-idéer. Alltsamman får själen att göra kullerbyttor!

Tack! Det behövs påfyllning för att orka fortsätta tro. På att det finns så mycket gott! –> Så många som gör skillnad; långt bort, mitt i konflikt, politiskt, och vardagsnära hemmavid på sitt jobb, i sin ort, säger ifrån och agerar och åtminstone inte kränker. Är fullt tillräckliga! Som en värstingkämpe eller genom att va helt vanligt schyst så långt det orkas med. Det spektakulära är inte alltid det mest kraftfulla. Så får vi samlas, unga och äldre med olika bakgrund och engagemang eller vilja till engagemang och det är så himla fint! Tack! Jag behöver det! Min värld förbättras då verkligen tusenfalt.

Nå väl. Slutbabblat. Kontentan är nog att världen hade varit vackrare och mitt hjärta gladare om det fanns mer av sådana här tillåtande upplyftande möten. Daglig dos godhetsglädjemeningsfullhetknasighet med natur, go mat, vänner och nya bekanta!

Annons
Annons

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.