Elina Sundström
Yoga World
Prova på-pass och Meningsfulla mötenYogafilosofiska funderingar

Björn och Navid – vikten av närvarande möten

Lördag em: Efter långfrulle, promenad med svampplock, en lunch och massa prat – tar slappstund i soffan. Jag behöver och vill lyssna klart avsnitt av #björnochnavid inför intervju ( #yoga world)* så jag och Rebecka lyssnade på avsnittet om sorg. Och det är så fint!

Jag tycker mig vara en person som inte är rädd för känslor. Som kan se att känslor är naturliga och fyller funktioner. Känslan säger en något och först vi mött den kan den släppa taget. Lägger vi locket på och förnekar (“tänka positivt”) kommer den upp på annat vis senare. Förstärker vi med ältande tankeloopar kan vi gå från känsla till fastna i huvudsnurr (rätt lätt gjort när hjärnan är en felsökare!) Konsten är att vara närvarande; det är okej vad än som finns i min kropp, får vara där! Sedan kan jag välja hur jag ska agera och förhålla mig till det som är, till viss del; jag är också mänsklig, och känslor är en del av det!

Därför blev jag förvånad och (själv-dömande…) när jag fick en liten bebis i famnen som började gny och hörde mig säga: “nej börja inte gråta för då vet jag inte vad jag ska göra”. Känslor kan vara upprörande för oss och andra. Var lär vi oss att hantera dem? Familjen, jo, men det vore fint med fler arenor att se på sina känslor. Det är så mycket oskrivna regler kring hur man ska bete sig, och det är väl bra att funka socialt, men om man aldrig släpper garden och tillåter somliga känslor få rum, för att man ska “tänka positivt”, “välja glädje”, var får vi då utlopp för våra resterande spektran av vår mänsklighet? Björn och Navid erbjuder ett sånt forum. De behövs! Tack för det ?

*Förväntansfull och lite nervös (blir sällan nervös inför intervjuer men nu är jag det). Jag verkligen uppskattar dessa båda kloka männen. Och älskar podden! Underbart med en arena för existentiella samtal, att det är två män som vågar ta i frågorna, med en närvaro av tillåtande, öppen, stark-sårbarhet. De förmedlar att det är okej att “provprata”, tycka olika, ha synsättet “jag kan ha fel”, att det är viktigt att få vara i alla sina känslor och ha någon/några att vara hela sig med (valda med omsorg) Möten på djupet är så viktigt för dem, och många av oss.
Ser fram emot mötet med dem med tacksamhet!

Annons
Annons

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.