Elina Sundström
Yoga World

Alltså åh mitt jobb när jag får möta inspirerande människor, ta del av en människas livsberättelse och få höra om insikter, svårigheter, styrkor. Så givande och berörande!

I går träffade jag Pia Bohlin som är yogalärare och smyckesdesigner och som ni kommer att få möta i tidningen framöver. Vilken människa! Hon har rest sig upp fler gånger från svårare öden än jag kan tänka mig. Det är för mig inspiration, att se att hon under en lång process under många års tid har kunnat nå fram till självkärlek – en kärlek hon sprider vidare i det hon gör. En form av närvaro som inte kommer genom att man tänker “jag är bra” en gång eller två, utan är en daglig praktik och som hon nådde fram till efter att “inte ha något annat val” som hon uttrycker det. En kärleksfullhet som inte handlar om att egoboosta sig utan som handlar om att bli kompis med sig själv, ta ansvar för sitt liv och tillåta sig att känna alla sina känslor. Inte skylla på bakgrund, människor som gjort en illa, missöden eller skador, men se att hon har rest sig igen och igen, och vuxit genom livets påfrestningar. Ofta har hon varit ensam, utan föräldrars stöd som barn och haft relationer med psykisk misshandel och behövt se att hon har styrkan inombords.

Ändå eller på grund av det har hon en sådan medmänsklighet i stort som smått, så som att reportern får med sig en dubbelmacka på färden hem, och en stor varm kram. Ur allt det hon gått igenom, genom yoga, meditation, terapi och i kontakten med en andlighet som fått henna att uppleva att det finns en gemensam kärlek inom och mellan oss alla, har hon nått fram till en kärlekstro som genomsyrar hennes själv- och världsbild. En kärlek som handlar om något större, något gott. Utan religion eller beroende av någon särskild person: en kärlek som är vår grund.

I tidningstexten får ni höra mer om hennes resor – inre och geografiska. Hur hon på 80-talet började yoga på en strand i Indien. Hur hon på 90-talet hade dragit på sig bestående skador av att ha kunnat göra alla vackra akrobatiska yogapositioner som vi kan se på instagram i dag, men som med snedbelastningar eller inte hundra procent korrekt utfört och om vi pushar oss själva för hårt kan leda till mer eller mindre allvarliga fysiska skador. Du får läsa om mötet med den meditation hon än i dag praktiserar, kamper och inre helande, och såklart hennes smycken med yogiska symboler och hennes signalement-design, kärleksknuten.

Jag ser misslyckanden och svårigheter som saker man kan göra lärdom av och växa sig stark ur. Inre kunskap.

Vi kom in på hur ord är en sak, upplevelse en annan. Fina bilder på asanas en sak (som kan sprida inspiration och vara roligt att lära sig, men som också kan bli en jämförelse eller en hobby som drar synen från den ursprungliga filosofin kring yoga), inre kontakt och transformation i livet en helt annan. Det ena behöver såklart inte utesluta det andra, men vi får inte tro att bilden är detsamma som insikten, ordet detsamma som upplevelsen. Pia har en berättelse om just den upplevelse och inre lärdom som yogan har gett henne. Att det också var himla roligt när hon kunde stå på händer, är en annan sak. Den största gåvan är ändå andligheten, formulerat på samma sätt som hon beskriver kärleksknuten: kärleken, den största kraft som finns, med möjlighet att förena. En kärlekskraft som börjar med sig själv och kan spridas vidare och vi får en bättre värld.

Här kan ni finna Pias smycken.

Tack, för innerliga möten!
Kram
Elina

Annons
Annons

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.