Elina Sundström
Yoga World

Hej!

Om två helger drar Yoga Games igång! 10-11 februari kommer jag att vara där, på Munchen Bryggeriet i Stockholm, och det kommer även härliga blogginspiratören Majja och eventuellt även chef-red Sara och bloggkollegan Erika! Uppdatering: Nu vet jag även att Nellie kommer på plats å så härligt träffa henne igen! Johanna kommer på plats – ska bli roligt att få träffa henne för första gången. Och Livia håller ett gratis yogapass på söndag morgon! Så har du ingen biljett till mässan, kom och yoga i gratisyogasalen!

Jag ser riktigt så där sprudlande mycket fram emot att få gå på inspirerande och givande yogaklasser och träffa Yoga World-kollegor – och så ser jag fram emot att få träffa er läsare. Jag vill träffa er, höra vad ni vill läsa om, vad ni inspireras av i yogavärlden, vill veta mer om, vad ni gillar i tidningen och vad ni vill ha mer om – och vad yoga betyder för er i era liv. Så kom och hugg tag i mig! Jag tar på mig min Yoga World-t-shirt och ni får jättegärna komma fram och börja prata tidning:) Nåt sånt här ser jag ut – så ska ni finna mig i myllret!

Å ni –  ange YOGAWORLD i som kod i bokningen. Det ger er 300 kronor i rabatt vid bokning av lördag och söndag, och den gäller både i Stockholm och Göteborg ?

Jag håller just nu på att boka klasser  – och det är inte det lättaste i det här gedigna programmet! I fjol var jag på Yoga Games för första gången, även då med Sara och hennes man Ola var med på plats i Yoga World-båset, himla trevligt sällskap, och liksom då är det ett brett och djupt utbud.

Vill du gå men inte har bokat biljetter än – skynda på, somliga klasser är redan bokade. Jag hade tänkt boka Monika Björns klass “Flow, glow & restore” men den var full – du som gått på den kan ju komma fram och skvallra om vad ni fick vara med om för härligt 🙂

Ett givet val för mig på lördag förmiddag blir Rusty Wells vinyasa bhaktiklass som han döpt till “Warrior for love” och jag passade på att boka hans klass “Chillsville” på söndagkvällen också. Den beskriver han som ett mjukare mer grundande flöde, även det bhaktistil (den yogastil som har hängivelse och kärleksfullhet i fokus – och det brukar bli en härligt, glad stämning som fyller hela rummet – eller partytältet som det var på Prana festival när jag gick på hans klasset för 1.5 år sedan.

Jag ser fram emot Josephine Selanders klass “Virya och ayurveda” på lördag eftermiddag. Jag har hört mycket gott om denna grundaren av viryayoga men aldrig gått på klass för henne. Eftersom jag är intresserad av yoga och läst en hel del, åkt på pancha karma (ayurvedabehandlig, en månad) i Kerala, Indien och utbildat mig inom ayurvediska behandlingar, är den här kombon rena drömmen. Jag har vävt in ayurvedateman i mina klasser tidigare, men att få gå för ett riktigt proffs i ämnet ska bli riktigt givande och jag gissar att jag får inspiration både för mig själv och att ta med mig hem till mina yogapass i Sala!

Shay Peretz är en annan mästare på att sätta ihop yogapass – hans “From Movement to Stillness” får avsluta min lördag.

På söndag förmiddag ser jag fram emot BOYS OF YOGAs klass “Asana addicts” med supertrion Michael James Wong, Adam Husler & Matt Giordano, kan jag nog lova eftersom jag störtdiggar Michael James Wong och han ska ha avslutande mer stillsamma delen, vet att Adam Husler är kung på linjering och kommer kunna lära ut på pedagogiskt och motiverande vis – och tredje mannen i trion har jag ännu inte gått för, men då han kommer stå för armbalanser och kallas för “the flying master” – ja kan det annat än bli succé?

Matt har även en klass vid namn “Therapeutically Advancing Your Practice” som låter riktigt givande – att kunna ha glädje av mer tekniskt och styrke-balansmässigt svåra övningar och utföra dem på ett säkert och välgörande vis – det låter spännande!

Jag ställde några frågor till Andreas Karlsson, en av grundarna och arrangörerna av Yoga Games:

Är det något ni är extra förväntansfulla inför?

– Det måste vara Dave Stringer, vi inte tidigare inkluderat musik på samma sätt som detta år och att då göra det med en av de största namnen som spelar på alla stora yogafestivaler runt om i världen. Hoppas alla ser fram emot detta och speciellt den öppna spelningen på lördag kväll där alla är välkomna!

Någon ny lärare ni ser fram emot att få besök av? 

– Förutom ovan nämnda Dave Stringer så ser vi fram emot Jared McCann som gjorde succé i Göteborg 2017 men som inte varit med i Stockholm tidigare. Även Basia Lipska Larsen är ny för Yoga Games, bosatt i Norge men ett stort internationellt namn framförallt inom Ashtanga yoga. Och inte minst får vi nu välkomna Malin Berghagen, efterfrågad av många och tillfrågad flera år men planeringen har inte stämt förrän nu 2018 vilket är superkul!

Hur tänker ni kring planeringen av programmet – det finns så många bra lärare, hur väljer ni vilka som är med?

– Ja, det är ju ett av de största, och roligaste, delen av planeringen? Vi lyssnar väldigt mycket på våra deltagare och deras önskemål i utvärderingar och mail. Sen åker vi runt en hel del och träffar lärare världen över. Vi vill ju förnya/förändra ca 50% av schemat från år till år så det är både favoriter från förr och nya spännande namn.

Nu är Yoga Games så pass etablerad internationellt att väldigt många söker sig till oss för att vara med. Vi får flertalet mail varje vecka året runt av lärare som önskar delta.

Vad har ni för förväntningar på helgen?

– Vi har alltid skyhöga förväntningar! Varje gång vi arrangera skall bli den bästa vi någonsin gjort. Vi utvärderar alltid eventen i känsla och upplevelse och ibland är det svårt att sätta fingret på vad det är som skapar mjuka värden. Men vi skall se till att allt flyter så deltagare och lärare har de bästa förutsättningarna att vara helt deras egna upplevelser.

Källa bilder från lärare och miljöbilder från fjolårets mässa: Yoga Games.

Hoppas vi ses!

Elina

Annons
Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.