Elina Sundström
Yoga World
Prova på-pass och Meningsfulla mötenYogafilosofiska funderingar

Möt Nellie från “Mitt yogaliv” – härlig klok kollega!

Hej!
Jag drog igång en liten blogg-intervjuserie där vi i bloggteamet kan intervjua varandra för att lära känna varann; somliga av oss har träffats, andra ej men det känns som att jag känner flera av dem via deras klokheter och inspiration i bloggarna. Först ut i serien är min intervju med Nellie Rolf – som tillsammans med Marie Ledendal skriver under namnet Mitt yogaliv – kolla in dem och deras vardagsbetraktelser med igennkänningsfaktor och fina illustrationer, visdomar och värmande känsla. Nellie har jag träffat en gång – en riktigt härlig energi i den kvinnan! Och jag ser fram emot att träffa henne igen på Yoga Games 😀
Varsågoda – här har ni Nellie Rolf!
Vi sågs live första gången på Copenhagen Yoga Festival i slutet av augusti och det var superkul ju ? Vad tyckte du om festivalen?
– Det var en väldigt mysig yogafestival, och så var det såklart superkul att träffa dig och Vevve. Jag kunde tyvärr bara vara med på fredagen denna gången men nästa år blir det fler dagar!
Mitt yogaliv heter din och Maries blogg – om du skulle beskriva hur ditt liv med yoga ser ut, först och främst när hittade du yoga och hur var första mötet?
– Mitt första möte med yogan var allt annat än självklart. Det tog två år efter mitt första yogapass innan jag vågade prova igen, och först då fattade jag varför jag haft sådant motstånd tidigare. Yoga var (och är fortfarande ibland) väldigt utmanade för min rastlösa själ, och just därför precis vad jag behöver.
Vad fick dig att fortsätta?
– Tystnaden i huvudet
Hur har yogan påverkat dig som person?
– Sedan jag började yoga för 11 år sedan har jag utvecklats massor som person, delvis tack vare yogan. Jag har jobbat mycket med acceptans och öppenhet och har framför allt lärt känna fler sidor av mig och vem jag är. Den senaste utmaningen har handlat om gamla sanningar, som inte alls stämmer längre… 🙂
Hur ser ditt yogaliv ut i dag?
– Mitt eget yogaliv har fått för lite kärlek ett tag. Just nu leder jag 3 klasser i veckan i mitt eget företag men min egen yogapraktisering blir mest av i vardagen lite här och var. Så just nu blir det tyvärr sällan några hela pass.
Vad är det du tycker är så bra med yoga?
– Att yoga hjälper mig att lyssna på kroppen och känna efter hur jag mår, på riktigt. Yoga är mitt andningshål. När jag yogar landar landar jag i mig själv, det ständiga surret i huvudet avtar och jag kan vila.
Du var med och arrangerade klass på Malmö yogafestival, och höll SUP-yogaklass, spännande! Hur var det att arrangera och hålla klass?
– Så himla kul! Jag hade ett megabrett leende hela helgen.Vädret var dessutom top notch och intresset för SUP-yoga var större än jag någonsin vågat hoppas på. Jag fick verkligen mersmak på att leda evenemangsklasser. 
Vad gör du när du inte skriver om yoga eller håller pass?
– Jag hänger med familjen, jobbar på mitt kontorsjobb, lagar mat, motionerar och drömmer om framtiden.
 
Vad har du för drömmar om framtiden?
– Jag drömmer om att  jobba mer med yoga på olika sätt. Just nu fokuserar jag på att hitta ett bra space (läs: lokal) för yoga och andra kreativa projekt.
Tack så mycket. Jag fortsätter följa ditt och Maries härliga vardagsnära yogaliv på Mitt yogaliv!
Stor kram och jag hoppas vi ses snart igen ?
 Må gott
Elina
Annons
Annons

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.