Elina Sundström
Yoga World

Hej!

I helgen (eller rättare sagt söndag fm till måndag morgon) var jag på yoga med Adam Husler på Yasuragi. Jag var på ett evenemang där på sensommaren då Adam Husler höll ett yogapass. Då liksom nu höll vi till i konferensdelen men sedan dess har mycket hänt på spaavdelniningen. Då renoverades det om och i januari öppnade spat som är inspirerat av japansk badkultur. Superhärligt med pooler inne och ute (varma så att man även nu i kylig vinter kan ligga ute och se ut över skärgården. Fridfullt och vackert! Och som halvfinne som ärvt hundra procent sauna-gener är det fantastiskt med aroma-sauna, torrbastu och ångbastu. Basta kan vara något av det absolut bästa jag vet!
Här är Yasuragis egna bilder:

Efter ett par stressiga månader och sjukdom var det superskönt att få yoga, koppla av, dofta godluktande tvålar och äta gott (och smoothisarna/juicerna vi fick var fantastiska!) Jag var djupt avslappnad efter bastubad och pass, somnade i savasana och la mig tidigt efter härliga samtal vid middagabordet. Kolla in @yogaworld.se från söndags och mändags för mer inblick från reteatet.

Adam Husler är Londonbaserad lärare med hatha-vinyasaklasser och fokus på linjering. Han är riktigt kunnig och trygg som lärare, instruerar på ett pedagogiskt vis och det är emellanåt rätt krävande sekvenser – skönt att jobba igenom kroppen fysiskt och därefter varva ned och slappna av.

Han pratade om att öppna upp där vi är stela och stabilisera där vi är flexibla. Det är inte ovanligt att positioner på exempelvis instagram ser supergraciösa och avancerade ut men om personen hänger i ländryggen kan det bli skadligt i längden – i stället jobba på att förlänga ryggen och öppna upp mer över bröstkorgen i stället där man oftast är stelare. Något annat han återkommer till är att inte jämföra sig med andra och att utföra positionen så som våra kroppar mår bra av och klarar av, inte hur vi vill att det ska vara eller hur vi sett på en bild. Strävar vi emot kroppen för att nå något i det yttre kan vi skada oss.

Här är några av mina bilder:

Hans flickvän Holly har en yogastudio i Brixton, London. Hon var med under helgen och vi fick fina samtal, så härlig person! Henne skulle jag också vilja gå på pass för. Lugn, glad och eftersträvar relationsbygge och närvaro. Hon har valt att hålla färre pass i veckan än hon hade tidigare för att hon tappade syftet med vad hon gjorde när det blev för mycket. Nu mår hon bättre, har tid att gå på andras pass och stanna kvar i studion och umgås med deltagarna som har studion lite som ett andra hem. Låter så mysigt!

Ha det gott!
Elina

Annons
Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.